Tuvība – tā ir nepieciešamība

  • 22
  • 0
  • 0
Atceries to laiku, kad tikko bijāt iepazinušies? Jums gribējās sēdēt pēc iespējas tuvāk viens otram, turēties pie rociņas, garāmejot pieskarties.

Ar laiku šis kontakts sāk zust. Un mēs tam nepiešķiram pārāk lielu nozīmi. Kaut gan, ja pajautāsim partneriem/dzīvesbiedriem, vai viņi atkal vēlētos to no jauna sajust, abi atbildētu "jā".
Mūsu iekšējais stāvoklis ļoti ietekmē ārējas darbības un otrādi. Ja palielinām distanci ārēji, kļūstam tālāki un iekšēji attālinamies viens no otra.

Kad zaudējam ārējo kontaktu, ar laiku attiecības nonāk sava veida ierastības un sadzīves stadijā. Tomēr visiem mums ir vajadzīgs siltums, mīļums un tuvība. Un tāpēc, lai maksimāli saglabātu siltumu un mīlestību attiecībās, katru dienu pacentieties darīt sekojošo:

– Noteikti apskauties no rīta un vakarā. Pirms došanās dienas darbos, uzkavēties vienam otra apskāvienos.
– Vismaz reizi dienā ieelpot partnera smaržu.
– Sadodieties rokās pastaigas laikā, pat tad, ja ceļa gabals ir īss.
– Ejot garām partnerim, pieskarties, noskūpstīt.
– Pirms ēdienreizēm ir labi novēlēt "labu apetīti", skatoties viens otram acīs, svarīgas ir kopīgas lūgšanas pirms ēdienreizēm.
– Kad kāds no jums sēž pie stūres, arī otrs var turēt savu roku uz otra rokas
– Ja ir mazi bērni, tad ir brīnišķīgi, ja apskaujaties visi kopā. Tas ir lielisks paraugs un drošības sajūta bērniem.
– Vienmēr reizē iet gulēt, un pat strīda laikā neiet gulēt otrā istabā.
– Sagādāt patīkamus brīžus otra ķermenim – masāžas, kopīga duša, vanna.
– Uzaicināt vienam otru uz randiņu.


Nobrieduši partneri spēj vienoties par šādām elementārām lietām. Šķiet, te nav nekā grūta un neiespējama. Sarunājiet ar savu partneri, vienojieties par šādiem jūsu savienības "noteikumiem" un tad, neskatoties uz dzīves vētrām, jūsu tuvība nemazināsies.  Neskatoties uz vecumu un to, cik gadus esat kopā, jūs vienmēr varat sākt kaut ko uzlabot savas attiecībās. Un nebaidieties no partnera reakcijas, viņam arī tas ir ļoti vajadzīgs. Ja domājat, ka tam jānotiek automātiski un viegli, tad tā nav nobriedusi dzīves pozīcija. Ikvienas attiecības prasa uzmanību, rūpes un kopšanu. Tāpat kā jūsu dārzs.

Ir ļoti svarīgi jau sākotnēji uzturēt šadu tuvas attiecībās, jo ar laiku ir grūtāk kaut ko mainīt un censties tuvību atjaunot. Taču tas, kas jums attiecībās ir - ir atkarīgs no jums. Un nevajadzētu domāt, ka "lai arī viņš kaut ko dara", viss sākas ar "Mani". Ko ES esmu gatavs ieguldīt savās attiecībās.
Lai izdodas!

Natālijas Kovaļčukas blogs
Tulkoja: Ginta Filia Solis

 
Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk