Medus uz lūpām

  • 18
  • 0
  • 0
Ļoti interesants moments.
Vai esi ievērojis, cik ļoti svarīga sievietei ir balss?
Tas, kā viņa runā? Maiga runa vai asa, steidzīga vai plūstoša, gramatiski pareiza, vai nepareiza, maiga vai skarba?...
Tūkstoškārt esmu ievērojusi, ka sieviete ar skaistu runu pat vizuāli izskatās daudz skaistāka! Klausies un domā: "Cik viņa jauka" – un ne jau sejas pantu dēļ vai figūras, ne skaistu matu, lūpu vai kāju dēļ. Bet balss, tas, KO un KĀ viņa saka.
Puškins teica: «А как речь-то говорит, словно реченька журчит»
Un es domāju, ka skaistas runas noslēpums nav tās gramatiskajā pilnībā, bet vēstījumā, ko šī runa nes.
Pašas skaistākas sievietes ir apveltītas ar labestīgu runu, un tad, kad viņas runā, tad šķiet, ka mīl visu pasauli! Medus uz lūpām. Skaisti, vai ne?
Ļoti reti kuram cilvēkam no dabas ir dota skaista melodiska balss, samtains tembrs, mums katram ir savi dabas dotumi. Taču arī šī lieta ir trenējama. Iesākumā pietiek vien ar to, ka mēs sevi vērojam, klausāmies sevī, padarām savu balsi maigāku, aizvācam spalgās un asās notis, rupjās frāzes, vārdus - parazītus, mācamies runāt labas un patīkamas lietas (tātad arī domāt līdzīgi, jo runa atspoguļo mūsu domu stāvokli). Lai to vieglāk iemācītos, vari iedomāties, ka sarunājies ar mazu bērniņu, jo tad, kad mēs runājam ar mazuli, mūsu balss pati no sevis kļūst maigāka, samtaināka. Bet pēc tam pārslēdzamies uz vīru un uzreiz viss mainās "Bu-bu-bu-bu-bū! Maizi nopirki?" Jokojos
Iedomājies, cik pievilcīgas mēs varam būt, ja vien iemācamies skaisti runāt?
Tāda sieviete automātiski kļūst patīkamāka, iekārojamāka un apburošāka. Tādu sievieti mīl gan vīri, gan bērni, kolēģi, radi, pat cilvēki uz ielas, jo viņa izstaro gaismu un apmirdz ar šo gaismu tos, kas viņai tuvumā.
Un, ja vēl viņa apģērbusies skaistā kleitā! Tādā apģērbā automātiski gribās skaisti runāt, jo atbilstoši pielāgojas arī iekšējais stāvoklis.
Vai esi pamanījis cilvēka balss, runas un uztveres savstarpējo saikni?
Tatjana Timofejeva-Dobrovoļska
Tulkoja: Ginta Filia Solis
Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk