Ko darīt, lai izvairītos no saslimšanas ar bīstamo koronavīrusu?

  • 25
  • 0
  • 0
Satiecmani.lv Autors: Satiecmani.lv

Jā, tā ir taisnība, Igaunijā apstiprināts pirmais saslimšanas gadījums ar jauno koronavīrusu, saslimušais ieradies ar autobusu no Rīgas. 


Slimību profilakses un kontroles centrs informē, ka Latvijā kopš 29.janvāra Latvijā veikti 42 laboratoriskie izmeklējumi uz "Covid-19", tostarp 13 gadījumos pārbaudīti bērni. 41 paraugs bijis negatīvs, bet viens vēl gaida izmeklējuma rezultātu. Taču gandrīz pilnīgi droši var minēt, ka agrāk vai vēlāk inficēšanās gadījumi tiks fiksēti arī Latvijā. 

Ko darīt, lai izvairītos no saslimšanas ar koronavīrusu?


1. Ļoti svarīgi ir nekrist panikā un atgādināt pašiem sev, ko koronavīruss nav bīstamāks par gripu!
2. Labākais, ko ikviens no mums var darīt - kārtīgi mazgāt rozgas un stiprināt imunitāti. Ar labu imunitāti var stāties pretī arī daudz bīstamākām saslimšanām kā koronavīruss!


Nesmādē tautas metodes - dzērvenes un ķiploku!


Viens no labākajiem palīgiem imunitātes stiprināšanai ir ķiploks, ko kā dabas ārstniecības līdzekli bija iecienījušas jau mūsu vecmāmiņas. Un, kad plosījās epidēmijas, ieteica nēsāt kaklā aukliņā iesietu ķiploka daiviņu vai arī sagrieztus gabaliņus likt gultas galvgalī, jo ķiploki vienmēr uzskatīti par spēcīgu pretindi. Ķiploks satur vairāk nekā 400 vielu, kas ir vērtīgas cilvēka veselībai. Arī mūsdienu pētījumi apliecina, ka ķiploki aizbiedē vīrusus, darbojas kā pretinde, jaunības eliksīrs un arī dabīgā Viagra. Uzskata, ka ķiplokiem piemīt arī profilaktiska pretaudzēju iedarbība.

Tautas medicīnā ķiplokus iekšķīgi lieto pret saaukstēšanos, malārijas, reimatisma, podagras, cingas un vēdera pūšanās gadījumā, ārīgi – pret psoriāzi, migrēnu, kārpām un matu izkrišanu.

Ķiploks imunitātei:

Visvienkāršākā un iespējams efektīvākā ķiploku receptes – uz īstas rudzu maizes uzsmērē sviestu ar sasmalcinātiem vai saspiestiem ķiplokiem un uzber sāli.

Ķiploku piens imunitātei

Izspied 3 lielas ķiploka daiviņas un samaisi ar vienu deserta karoti olīveļļas. Iemaisi 3 ēdamkarotes silta piena un pievieno medu pēc garšas, rūpīgi samaisi un lēnām dzer.

Ķiploks bērnam

Sadursta veselu ķiploka daiviņu izver cauri diegu un iekar kaklā. Bērnam var izmantot kinderolas čauliņu, kurā ieliek sadurstīto ķiploku, lai aromāts būtu mazāk spēcīgs. Tāpat ķiploku var uzkārt virs gultas.

Ķiploku tēja pret klepu un saaukstēšanos

Četras rupji sakapātas ķiploka daiviņas aplej ar 250 ml verdoša ūdens un ļauj vairākas minūtes ievilkties. Pievieno ½ citrona sulu, 1 ēdamkaroti ābolu etiķa un medu pēc garšas. Karstu dzer maziem malciņiem. Lai gūtu maksimālu labumu, sakapātos ķiplokus var izzvejot no krūzes un apēst.

Senos laikos darīja tā:

– Ja uz ķermeņa uzmetās pūtes, ķiplokus vārīja augu eļļā un ar to smērēja pūtes, tādējādi ātri vien tiekot no tām vaļā.
– Vārītus un sagrūstus ķiplokus lika pie sastrutojumiem.
– Ķiplokus vārīja ar pupām, sastampāja, pievienoja augu eļļu un ar šo ziedi vakarā iezieda deniņus – tas – palīdz bezmiega gadījumā un mazina galvassāpes.
– Ķiplokus jauca ar sinepēm un mārrutkiem, nātrēm, vērmelēm un staģi – šo mikstūru dzēra pret sirds vājumu.
– Ķiplokus bieži vārīja govs pienā un dzēra – pastāv uzskats, ka, to regulāri lietojot, Tev metīs līkumu visas slimības.

Tieši tāpat ļoti vērtīgi produkti mūsu imunitātes stiprināšanai ir: dzērvenes, ingvers, citrons, smiltsērkšķi, kurkuma, zaļā tēja, skābi kāposti, kefīrs un jogurts, kas satur dabiskās bifido baktērijas. 

Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk