Ilze Jurkāne iesaka: Pavasarīgie Lieldienu kartupeļu salāti

  • 3
  • 0
  • 0
Satiecmani.lv Autors: Satiecmani.lv
Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot pašiem savas nelielas svinības. Ja arī šobrīd iespējas doties pie dabas ir ierobežotas, vari sarīkot svētkus piemājas dārzā vai mājoklī un pagatavot ko gardu svētku galdam. Rimi Gardēde Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.  

Nepieciešams
  • 500 g mazo kartupelīšu
  • 20 paipalu olas
  • 2 lieli gurķi
  • 1 liela buntīte diļļu
  • 1 liela buntīte loku
  • 150 g majonēzes
  • 150 g skābā krējuma
  • 2 ēd. k. sinepju
  • 2 ēd. k. mārrutku
  • Sāls, pipari

Pagatavošana (60 minūtes)
  1. Novāri kartupeļus sālsūdenī. Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus.
  2. Novāri paipalu oliņas, ieliec aukstā ūdenī uz 10 minūtēm. Nolobi tās. 15 oliņas sagriez četrās daiviņās, 5 pārgriez uz pusēm. Kartupeļus nokās. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.
  3. Liec lielā bļodā, rūpīgi iemaisi dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļoti uzmanīgi iemaisi paipalu olu ceturtdaļas.
  4. Pārliec servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.
Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk