Signe Meirāne iesaka: Karamelizētās sviesta ikru maizītes

  • 1
  • 0
  • 0
Satiecmani.lv Autors: Satiecmani.lv

Lieldienas var svinēt gan tautas tradīcijās, gan kā reliģiskus svētkus, bet var padarīt arī par vieglu, priecīgu un modernu ģimenes kopā sanākšanu par godu pavasarim. Tieši tāpat ir ar Lieldienu galdu. Rimi Gardēde Signe Meirāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.  

Nepieciešams

  • 200 g sviesta
  • bagete, sagriezta 24 šķēlītēs
  • 12 novārītas paipalu olas, nolobītas
  • foreles vai laša ikri
  • gabaliņos sagriezts avokado – pēc vēlmes
  • dīgsti – pēc vēlmes
  • jūras sāls pasniegšanai
  • nedaudz svaigi maltu piparu

 

Pagatavošana (30 minūtes)

  1. Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to dari dienu iepriekš. Katliņā ar biezu dibenu liec sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis. Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu. Turpini karsēt, līdz putiņas pazudušas un sviests kļūs dzidrs. Tas aizņem apmēram 15 minūtes. Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.
  2. Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas. Tikai nedaudz atdzesē.
  3. Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. Liec virsū olas un ikrus, ja vēlies – arī dīgstus vai avokado. Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.
Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk