Lieldienu olu sacepums

  • 5
  • 0
  • 0
Satiecmani.lv Autors: Satiecmani.lv

Šī recepte nākusi no Rimi Gardēdes Ilzes Jurkānes pūra lādes.

Nepieciešams

  • Kukulis tostermaizes – baltmaizes vai pilngraudu
  • 1⁄2 paciņa sviesta
  • 8 olas
  • 500 ml saldā krējuma
  • 400 g sarīvēta oranžā Čedaras siera
  • 300 g bekona (pēc izvēles)
  • 400 g svaigu vai saldētu brokoļu
  • 2 ēd. k. Provansas garšvielu
  • 1 ēd. k. sāls
  • 1 ēd. k. Piecu piparu maisījuma
  • 3 ēd. k. rīvmaizes

Pagatavošana (60 minūtes)

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta. Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.
  2. Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto.  Sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē. Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos. Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.
  3. Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. Pasniedz karstu.

    Izlasi arī:
    8 dabīgas olu krāsošanas receptes

    Lieldienu ticējumi un paražas

    Tautasdziesmas par Lieldienām

Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk