Šī recepte nākusi no Rimi Gardēdes Ilzes Jurkānes pūra lādes.
Nepieciešams
- Kukulis tostermaizes – baltmaizes vai pilngraudu
- 1⁄2 paciņa sviesta
- 8 olas
- 500 ml saldā krējuma
- 400 g sarīvēta oranžā Čedaras siera
- 300 g bekona (pēc izvēles)
- 400 g svaigu vai saldētu brokoļu
- 2 ēd. k. Provansas garšvielu
- 1 ēd. k. sāls
- 1 ēd. k. Piecu piparu maisījuma
- 3 ēd. k. rīvmaizes
Pagatavošana (60 minūtes)
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta. Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.
- Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto. Sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē. Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos. Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.
- Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. Pasniedz karstu.
Izlasi arī:
8 dabīgas olu krāsošanas receptes
Lieldienu ticējumi un paražas