Kāpēc tik svarīgi nezaudēt sevī maza bērna ticību brīnumam

  • 1
  • 0
  • 0
Satiecmani.lv Autors: Satiecmani.lv

Tesa izvilka no savas paslēptuves skapja dziļumos stikla burciņu, izbēra no tās sīknaudu, un rūpīgi pārskaitīja... trīs reizes. Šeit nedrīkstēja kļūdīties.
Viņa izlavījās pa mājas durvīm un viena pati veica sešus kvartālus garo ceļu līdz aptiekai.
Meitenīte pacietīgi gaidīja, jo tieši tobrīd aptiekārs bija aizņemts sarunā ar kādu cilvēku. Viņa mīņājās no vienas kājas uz otru, lai pievērstu sev uzmanību, bet nekā. Tad Tesa no burciņas izmakšķerēja 25 centu monētu un sāka ar to švīkāt pa stikla leti. Tas nostrādāja.
“Un ko tu gribi?”, aptiekārs jautāja nokaitinātā balsī. “Es runāju ar savu brāli, kuru neesmu saticis veselu mūžību.”
“Nu es arī gribu ar jums parunāt par manu brāli”, teica Tesa tajā pat nokaitinātajā tonī. “Viņš ir ļoti, ļoti slims. Un es gribētu nopirkt brīnumu.”
“Kā lūdzu? - izbrīnīts pārjautāja aptiekārs.
“Viņa vārds ir Andrejs un viņam kaut kas slikts aug galvā. Mans tētis saka, ka tikai brīnums viņu spēj glābt. Tāpēc es gribu zināt, cik maksā brīnums?”
“Mēs šeit netirgojam brīnumus, meitenīt. Man ļoti žēl, bet es nespēju tev palīdzēt.”
“Man ir nauda ko samaksāt. Ja nepietiks, es sadabūšu vēl!” - Tesa neatlaidās.
Pie viņas notupās aptiekāra brālis: - “Kādu brīnumu viņam vajag?”
“Es nezinu,” - Tesa atbildēja, asarām riešoties acīs. “ Es tikai zinu, ka viņš ir ļoti slims, un mamma saka, ka viņam vajadzīga operācija. Bet mans tētis nevar par to samaksāt, tāpēc es gribu zināt, cik maksā brīnums?”
“Cik naudas tev ir?” - pārjautāja aptiekāra brālis.
“Viens dolārs un 11 centi” - Tesa tik tikko dzirdami atbildēja.
“Kas par sagadīšanos!” vīrietis smaidīja. “Dolārs un 11 centi, tieši tik maksā brīnums maziem brālīšiem.” Viņš paņēma Tesas naudu vienā rokā un ar otru satvēra viņas rociņu.
“Aizved mani uz savām mājām. Es gribu redzēt tavu brālīti un satikt tavus vecākus. Apskatīsimies, vai man ir brīnums, kurš tev tik ļoti ir nepieciešams.”

Aptiekāra brālis bija slavens neiroķirurgs. Operācija tika veikta bez maksas un pēc neilga laika mazais Andrejs atgriezās mājās un jutās ļoti labi.
“Tā operācija...” - laimīgā Tesas mamma čukstēja vīram, - “... bija īsts brīnums. Es prātoju, cik tāda varēja izmaksāt?”
Tesa smaidīja. Tikai viņa zināja, ka šis brīnums maksāja tieši vienu dolāru un vienpadsmit centus.
Un vēl - maza bērna ticību brīnumam...

Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk