Esam labākie! Latvieši mājās sporto aktīvāk, nekā lietuvieši un igauņi

  • 3
  • 0
  • 0
Satiecmani.lv Autors: Satiecmani.lv

Sportiskas aktivitātes ir visvienkāršākais un efektīvākais veids, kā palīdzēt sev pārvarēt jaunā laika izaicinājumus un atgriezties mūsu dabiskajā līdzsvara stāvoklī. Turklāt arī vasara vairs nav aiz kalniem un aktīvāk kā jebkad jāsāk gatavoties pludmales sezonai. Kā liecina tehnoloģiju uzņēmuma Huawei veiktā aptauja, gandrīz puse (49%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 25 līdz 35 gadiem turpina mājas treniņus  vismaz 2-3 reizes nedēļā vai vairāk, apsteidzot pārējo Baltijas valstu iedzīvotājus – Lietuvā un Igaunijā tikpat aktīvi sportošanai pievēršas attiecīgi nepilni 46% un 44% aptaujāto.


Lai gan aptaujas rezultāti liecina, ka visās trīs Baltijas valstīs iedzīvotāji ir aktīvi un sporto gana daudz, Latvijā minētās vecuma grupas pārstāvji savā ikdienā vairāk uzmanības velta fiziskām aktivitātēm.

Gandrīz 11% aptaujāto Latvijā vingro 4-5 reizes nedēļā, salīdzinot ar nepilniem 9% abās kaimiņvalstīs. Savukārt, katru dienu mājas apstākļos vingro gandrīz 7% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, kamēr Lietuvā tie ir nedaudz pāri 4%, bet Igaunijā vien 2%. Reizi nedēļā vai vairākas reizes mēnesī individuāli mājās sporto vairāk nekā trešdaļa jauno cilvēku Baltijā. Diemžēl ir arī tādi, kuri sporta aktivitātēm pievēršas ļoti neregulāri – vidēji 15% aptaujāto katrā valstī atzina, ka mājās vingro reizi mēnesī vai pat mazāk. 

Pasaules Veselības organizācija veselam pieaugušam cilvēkam iesaka veltīt vismaz 150 minūtes nedēļā vidējās intensitātēs fzisikajām nodarbībām, kas ir aptuveni 20-30 minūtes dienā. Spriežot pēc aptaujas rezultātiem, kopumā varam teikt, ka visās Baltijas valstīs iedzīvotāji ir aktīvi sportotāji. Priecē, ka jaunie cilvēki lieliski zina, ka fiziskās aktivitātes vairo enerģiju un mundrumu, veicina fizisko un garīgo veselību, uzlabo garastāvokli, tāpēc ar entuziasmu pievēršas dažādākajām fiziskām aktivitātēm.

Par aptauju:
Aptauja, pēc tehnoloģiju uzņēmuma “Huawei” pasūtījuma, veikta sadarbībā ar pētījumu kompāniju “Rait Group” 2020. gada aprīlī un tajā piedalījās 359 Latvijas iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 35 gadiem.
 
Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk