Shortcut varēs noskatīties jaunāko Zvaigžņu karu filmu un Ledus sirdi 2

  • 6
  • 0
  • 0
Satiecmani.lv Autors: Satiecmani.lv
Lai arī pamazām laiks kļūst siltāks un arvien vairāk lutina saule, labai filmai vai seriālam vienmēr atradīsies laiks. Maijam Shortcut sagatavojis interesantu un aktuālu pasaulē atzītu filmu un seriālu piedāvājumu – kulta filmas kārtējo turpinājumu Zvaigžņu kari: Skaivokera atdzimšana, jaunāko latviešu filmu par leģendārās punk-rock grupas Inokentijs Mārpls dalībniekiem Mēs gribējām izmainīt pasauli, kino kritiķu atzinīgi novērtētās filmas Apslēptā dzīve un Burvīga diena apkaimē ar Tomu Henku galvenajā lomā, animācijas filmu Maskētie spiegi, HBO jaunākos seriālus Varenie, Beibe un Es zinu, kas ir patiesība, šī gada ienesīgāko filmu Sliktie puiši uz mūžu un daudzas citas. Bērniem un viņu vecākiem būs īpašs prieks par to, ka nu savos TV ekrānos varēs noskatīties arī filmu Ledus sirds 2.

Zvaigžņu kari: Skaivokera atdzimšana (Star Wars: The Rise of Skywalker, 2019), filma pieejama no 4.maija
Neticamais stāsts par Skaivokeru ģimeni tuvojas savam noslēgumam un sola sniegt atbildes uz visiem jautājumiem, kuri tika uzdoti iepriekšējās sērijās. Atkalredzēšanās ar labi zināmajiem varoņiem un tikšanās ar jauniem, aizraujoši ceļojumi un galaktiska apmēra piedzīvojumi mūs gaida fantastiskās sāgas grandiozajā nobeigumā. Galvenajās lomās Kerija Fišere, Marks Hemils, Ādams Draivers, Deizija Ridlija u.c.
Maskētie spiegi (Spies in Disguise, 2019), filma pieejama no 6. maija
Superspiegs Lenss Sterlings ir labākais savā profesijā un, būdams dzīvesprieka pilns, viņš ar lielāko prieku katru dienu glābj pilsētas un valstis. Jaunais zinātnieks Volters, kurš apgādā Lensu ar modernām ierīcēm, ir pilnīgs pretstats - būdams vienmēr drūms, viņš cenšas būt nošķirts no visas pasaules un palikt vienatnē ar saviem izgudrojumiem. Taču pienāk brīdis, kad neparastajam pārītim būs jāatrod kopēja valoda, lai ar neticamu brīnumu palīdzību izglābtu pasauli. Šī ir debijas filma Nikam Bruno un Trojam Kveinam kā režisoriem. Galvenās lomas ieskaņojuši tādi zināmi aktieri kā Vils Smits un Toms Holands.
Beibe (Betty, 2020), seriāls pieejams no 7.maija
Jaunas sievietes. Katra atšķirīga, bet viņas vieno tas, ka aizvada savu dzīvi vīriešu dominējošajā skeitborda pasaulē, kas koncentrējas Ņujorkā. Lojālās Dženijas gribasspēks un spīts viņai gan palīdz, gan kaitē. Meduslācis (Honeybear) ir klusā vētra, kura savu emocionālo cīņu slēpj aiz bruņām. Kirt ir mīļotā (dāmām), cīnītāja (visai pārējai pasaulei), un mazs bērns sievietes ķermenī. Tikmēr Indigo ir ielas bērns mākslas skolas atkritējas ķermenī. Savukārt Kamilla, noslēgta, inteliģenta un nedaudz dīvaina, vēlas kopā ar puišiem dzīvot pa skeitparku un ir smagi cīnījusies, lai kļūtu par savējo viņu vidū. Tā ir harizmātiska komanda, kas problēmas pārvar ar humora dzirksti.
Mēs gribējām izmainīt pasauli. Inokentijs Mārpls, filma pieejama no 8. maija
Jaunākajā Režisores Aijas Bley dokumentāli muzikālā filma par rokenrolu mūža garumā, par mūziku un jaunības ideāliem. Tā aizved muzikālā ekskursijā līdz pat 1985.gadam, kad tika dibināta grupa “Inokentijs Mārpls” - toreiz tās nosaukums bija “Aklā zarna” -, satricinot teju visu Padomju Savienību, un grupas provokatīvais stils saglabājies līdz mūsdienām. Grupas līderis un Latvijas “underground” mūzikas dzīves vadītājs Raimonds Lagimovs jeb Dambis, ģitāras virtuozs Ivo Stankevičs jeb Skrips un laikraksta “Diena” ilggadējais mūzikas apskatnieks, “Radio Naba” raidījuma par Latvijas roka un popa mūzikas albumiem kopš 2018. gada vadītājs Uldis Rudaks ir draugi jau vairāk nekā 30 gadus, un viņu attiecībās milzīga nozīme ir mūzikai.
Apslēptā dzīve (A Hidden Life), filma pieejama no 13. maija
Saņēmusi kritiķu atzinību, tostarp Kannu kinofestivāla balvu, ‘Apslēptā dzīve” ir patiesos notikumos balstīts stāsts par austriešu zemnieka Franča Jēgerštetera drosmīgo dzīvi, Otrā pasaules karā laikā pretojoties Hitlera režīmam. Viņš atsakās dienēt vācu armijā, līdz ar to nokļūstot nāves sprieduma ēnā. Šajā smagajā laikā viņa garu uztur nelokāmā ticība un mīlestība pret sievu un bērniem.
 
Burvīga diena apkaimē (A Beautiful Day in the Neighborhood), filma pieejama no 14. maija
Žurnāla “Time” eksperti šo iekļāva savā pagājušā gada 10 labāko filmu sarakstā. Sirsnīgā filma ar Tomu Henku galvenajā – Rodžera kunga – lomā ir patiesos notikumos balstīts stāsts par labsirdības uzvaru pār cinismu. Pēc tam, kad žurnālists tiek norīkots sagatavot rakstu par Fredu Rodžeru, viņš ir spiests pārkāpt pāri savai skepsei un apgūt empātiju, labsirdību un pieklājību, ko tik izteikti demonstrē viens no Amerikas  iemīļotākajiem kaimiņiem.
Es zinu, kas ir patiesība (I know This Much Is True, 2020), seriāls pieejams no 14. maija
Sešu sēriju ģimenes sāga seko līdzi dvīņu brāļu – Dominika un Tomasa Bērdsija – paralēlajām dzīvēm, atklājot neiedomājamu nodevības, ziedošanās un piedošanas stāstu. Abi brāļi cīnās ar garīgās veselības problēmām, taču par spīti visam Dominiks cenšas rūpēties par savu paranoiski šizofrēnisko dvīņubrāli. Dominika atmiņas par bērnību un jaunību skatītājus izvedīs cauri dažādiem brāļu dzīves posmiem, stāstam sākoties 1990. gadu Amerikā, kad abi brāļi jau tuvojas pusmūžam. Galvenajā lomā jeb šoreiz galvenajās – dvīņu brāļu – lomās ir Emmy ieguvējs un vairākkārtējais Oskara balvas nominants Marks Rafalo.
Sliktie puiši uz mūžu (Bad boys for life, 2020), filma pieejama no 15. maija
"Sliktie puiši" dzīvo katrs savu dzīvi — Maikam ir pusmūža krīze, viņš braukā ar sporta automobiļiem un regulāri iekuļas nepatīkamās situācijās, bet Markuss ir nodibinājis ģimeni, kļuvis par policijas inspektoru un arvien biežāk sāk domāt par pensionēšanos. Taču, kad pēc Maika dzīvības sāk tīkot noslēpumaini noziedznieki, leģendārais duets, atceroties savu nesalaužamo zvērestu – "sliktie puiši uz mūžu" – atkal apvienojas, lai veiktu vēl vienu bīstamu misiju. Galvenās lomas atveido Vills Smits un Mārtins Lorenss. Šī ir šobrīd ienesīgākā 2020. gada filma.
Gaismekļi (The Luminaries, 2020), seriāls pieejams no 21. maija
Smalki savīts, spriedzes pilns stāsts par mīlestību, slepkavību un atriebību, kas norisinās Jaunzēlandes Dienvidsalas mežonīgajā rietumu krastā 1860. gada zelta drudža karstākajā brīdī. Stāsts sākas 1865. gadā. Anna Veterella (Īva Hjūsone) ir devusies uz Jaunzēlandi, lai sāktu jaunu dzīvi. Pēdējā ceļojuma dienā romantiska satikšanās ar apburošo Emeriju Steinsu (Himešs Patels) pilda viņu ar lielām cerībām par to, kas gaidāms tālāk. Tomēr viltīgajai zīlniecei Lidijai Velsai (Eva Grīna) ir padomā kas cits, un viņa izliek slazdu, lai parūpētos, ka plānotā satikšanās starp jaunajiem mīlniekiem nekad neīstenosies.
Varenie (The Great), seriāls pieejams no 21.maija
HBO atgriežas ar jau otro seriālu par Katrīnu Lielo. Šoreiz stāsts ir par Katrīnas nokļūšanu varas virsotnēs un viņas sprādzienbīstamajām attiecībām ar vīru Pēteri – Krievijas imperatoru.
Ledus sirds 2 (Frozen 2, 2019), filma pieejama no 22. maija
Anna, Elza, Kristofs, uzticamais ziemeļbriedis Svens un apburošais sniegavīriņš Olafs ir spiesti pamest karaļvalsti un doties vēl tālāk uz ziemeļiem. Ceļojums aizvedīs viņus pie seno leģendu pirmsākumiem un palīdzēs atklāt noslēpumus, kuri ir saistīti ar karaļvalsts pagātni. Jau iemīļotos animācijas filmas tēlus ieskaņojusi Kristena Bella, Idina Menzela, Džošs Geds, Džonatans Grofs un Kiarans Hainds.
 
Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk