Visa pasaule sadosies rokās... Atziņas no Paulu Koelju grāmatas “Alķīmiķis”

  • 4
  • 0
  • 0
Autors: Satiecmani.lv

“Pasaules dvēseli baro cilvēku laime un arī to nelaime, ļaunums vai skaudība. Īstenot savu likteni ir cilvēka vienīgais, patiesais uzdevums. Viss kalpo vienam. Ja tu kaut ko vēlies, visa pasaule slepus sadodas rokās, lai tev palīdzētu.”

*****

„To, kāda ir cilvēka esības jēga, viņi uzzina agri, savas dzīves sākumā. Varbūt arī tāpēc viņi tik ātri padodas.”

*****

“Ikviena meklēšana sākas ar iesācēja veiksmi. Un ikviena meklēšana beidzas ar uzvarētāja bargu pārbaudi.”

*****

“Ja reiz tu esi nokļuvis tuksnesī, atpakaļceļa nav. Un, ja tu nevari doties atpakaļ, tev jārūpējas tikai un vienīgi par labāko veidu, kā doties tālāk.”

*****

“Mums jāizmanto izdevība, kad veiksme ir mūsu pusē, un jādara tās labā tikpat daudz, cik tā dara mūsu labā. To sauc par labvēlības principu. Vai iesācēja veiksmi.”

*****
“Ja kāds nav tāds, kādu viņu grib redzēt pārējie, tad šie pārējie kļūst nikni. Ikvienam ir skaidri un gaiši zināms, kas savas dzīves laikā būtu jādara citiem, bet neviens nezina, ko iesākt ar savējo.”

*****

“Tikai iespēja īstenot savu sapni dara dzīvi interesantu.”

*****
“Ja cilvēkam visas dienas liekas vienādas, tas nozīmē, ka viņš neprot ieraudzīt labo, ko katru dienu, steigdama savu ceļu, viņam atnes saule.”

*****

“Nekad nepārstāj sapņot. Un seko zīmēm!”

*****
“Nepadodies savām bailēm! Ja tu tām ļausies, nespēsi sarunāties ar savu sirdi… Ja cilvēks dzīvo, izdzīvodams savu Likteni, viņa rīcībā ir viss nepieciešamais. Tikai viena lieta sapni spēj padarīt nesasniedzamu: bailes no neizdošanās…”

*****

“Ir tikai viens veids, kā kaut ko iemācīties. Un tā ir darbība.”

*****

“(..) mīlestība. Kaut kas senāks par cilvēci un pirmatnējāks par tuksnesi. (..) Tā bija tīra Pasaules valoda. Tā neprasīja nekādus izskaidrojumus, gluži tāpat kā Visums, ceļodams laika bezgalībā. (..) neticama pārliecība, ka viss zem šīs saules tapis rakstīts ar vienu un to pašu roku. (..) Un, ja šādas mīlestības nav, cilvēka sapņiem zūd jēga.”

*****

 

Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk