Fabula par cilvēkos apslēpto dievišķumu

  • 146
  • 0
  • 0
Satiecmani.lv Autors: Satiecmani.lv
Sena hindu leģenda vēstī, ka savulaik visi cilvēki bijuši apveltīti ar dievišķumu, taču viņi nav pratuši to novērtēt. Tad Brahma nolēmis viņiem atņemt dievišķo spēku un noslēpt to tādā vietā, kur cilvēki nespētu to atrast. Izrādījās, ka šādu vietu nemaz nav tik viegli izdomāt. Brahma savāca kopā visus dievus, lai izlemtu šo jautājumu.
Kāds no dieviem ierosināja noslēpt dievišķumu dziļi pazemē, taču Brahma atteica, ka cilvēks spēs aizraksties ļoti dziļi pazemē un to atradīs. Cits ieteica to iemest okeāna visdziļākajā dzelmē, taču bija skaidrs, ka agri vai vēlu arī tur cilvēks iemācīsies nokļūt. Ko lai izdomā?
Un tad Brahma padomāja un teica: «Mēs noslēpsim to paša cilvēka dvēseles dziļumos, jo tā ir vienīgā vieta, kur cilvēks to nemeklēs.» Kopš tā laika cilvēks rok un kāpj, nirst un nolaižas pazemē, meklējot dievišķo spēku, un joprojām nav sapratis, kur tas meklējams.

Fabula noskatīta žurnālā Annas Psiholoģija 2014. gada decembrī

 
Populārākie autori
Sīkdatnes! Jā, Satiecmani.lv arī izmanto sīkdatnes. Šis ir obligāts paziņojums, tāpēc piedod, aizmirsti un aizver vai arī dodies uz sava pārlūka iestatījumiem, lai pārvaldītu šo procesu. Sīkdatnes neietver nekādu tev svarīgu informāciju, bet tās nepieciešamas, lai tu varētu šo un citas lapas lietot. Aizvērt Uzzināt vairāk